Skip Navigation
Erweiterte Suche

Technisch Consultant Networking

  • Consultancy
  • 4661
  • Capelle aan den IJssel, Südholland

CompanyInformation : Omdat je veel bij je vaste klant zit, ken je die omgeving als geen ander. Je bent optimaal in staat om de klant te adviseren als het gaat om toekomstige ontwikkelingen op basis van functionaliteit. Vervolgens weet je de vertaalslag te maken naar technische oplossingen. Indien van toepassing geef je de juiste input aan Sales zodat zij een sluitende offerte kunnen opstellen. Voor projecten en changes bij jouw klant ben jij technisch verantwoordelijk en samen met een projectmanager of change-coördinator leidend. Jij bent in staat om te bepalen welke resources je nodig hebt om jouw klant goed te bedienen. Soms is dat vanuit een vast team, en soms vanuit een projectteam, specifiek voor het project. Bij de projectuitvoering zorg je voor een migratieplan en de begeleiding van de project- of site engineers. Nadat de engineers gereed zijn met hun werk, doorloop je samen met de engineer en klant jouw testplan. Waar nodig help je bij de fine tuning van de omgeving om tot een technische oplevering te komen.
FunctionDescription:

Als Service Consultant ben je de technische spil om klanten te adviseren over hun omgeving. Door jouw kennis en ervaring weet je de klanten enthousiast te krijgen over de gekozen oplossing. Bij opdracht neem jij de technische invulling voor je rekening en begeleid je het projectteam bij de uitvoering.

Naast bovengenoemde werkzaamheden speel je ook een belangrijke rol tijdens de beheerfase. Vanuit de systemen (tooling) ontvang je maandelijkse informatie die jij aanvult met jouw ervaring en specifieke klantkennis. Deze bespreek je samen met de service manager bij de klant om tot een optimaal werkende omgeving te komen die voldoet aan alle wensen en eisen van de klant. Bij innovatieve trajecten lever je een inhoudelijke bijdrage en weet je onder andere op die manier je technische know how en praktijkervaring op peil te houden.

Met jouw technische achtergrond lever je input voor een dienstbeschrijving, maar je zorgt ook voor kennisoverdracht. Zo begeleid je bijvoorbeeld engineers tijdens escalaties en bewaak je de designs.

JobRequirements:

Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een CCIE certificering. Je hebt een gedegen productkennis en bent in staat medewerkers te begeleiden, ondersteunen en motiveren.

Je bent een creatieve teamspeler en uiteraard communicatief vaardig en weet op een correcte manier kennis over te dragen. Je bent gemotiveerd om jezelf en je carrière te ontwikkelen en ook je engineering-collega’s daarin te motiveren en te ondersteunen. Je bent klant – en resultaatgericht, flexibel, accuraat en dienstverlenend.

Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring met uitvoering van projecten (500+ omgevingen), waardoor je ruime ervaring hebt in implementaties en het oplossen van complexe problemen.


Compensation:

- Een Business Unit met volop doorgroeimogelijkheden;   
- Een goede werksfeer en korte communicatielijnen;
- Een afwisselende baan in een groeiende organisatie met marktconforme voorwaarden;
- Een fulltime dienstverband (40 uur per week);
- Goede opleidingsmogelijkheden;
- Serieuze waardering en beloning voor jouw ontwikkeling en je bijdrage aan de groei van Axians;
- 25 vakantiedagen, met de flexibele mogelijkheid meer dagen op te bouwen (bij een aanstelling van 36 40 uur per week);
- Prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een pensioenregeling en de mogelijkheid om aandelen te kopen tegen een gereduceerd tarief.


ContactInfo:

We willen je uitnodigen om via de solliciteerknop te reageren en je motivatiebrief en CV te uploaden. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Heb je vragen omtrent deze vacature dan kun je onze Recruiter, Jeff Koekebacker, bereiken op 06-51102156 of via jeff.koekebacker@axians.com.